top of page

OVER ONS

20201101_10_10_edited.jpg

Mijn naam is Dominique Bourgeois (°1981), gehuwd en mama van 2 schatten van kinderen. Ik wist al snel dat ik met “mensen wou werken”. Na een opleiding Revalidatietherapie en Kinesitherapie aan UGent met afstudeerrichting Orthopedische Revalidatie , volgde ik de specialisatie Manuele therapie.
Ik richtte mijn praktijk op, eerst in Waregem om dan in 2014 terug te keren naar mijn roots in Drongen. De praktijk kreeg in 2020 de naam MYSA.


Mijn interesse voor de mens als één geheel en het holistische denken groeide en werd gevoed door tal van interessante ontmoetingen. De belangrijke vragen die ik me stelde waren: “Waarom heeft deze persoon op dit moment deze klacht?” en “Wat heeft deze persoon nodig om zich weer beter te voelen op fysiek en psycho-emotioneel vlak?”.


In 2007 startte ik de 4-jarige opleiding Fasciatherapie aan het Fascia College in Drongen. Wat me enorm boeide en aansprak in deze therapie is het feit dat de persoon centraal staat en niet zijn aandoening.  Ook de zachte maar krachtige manier van werken, en het voortdurend aanpassen van de behandeling aan de evolutie van de klachten en de persoon, zorgt ervoor dat ik telkens alert, geboeid en betrokken blijf.

Ik ontdekte in het Fascia College ook een tweede passie, namelijk lesgeven. In 2013 startte ik er als docente Dynamische Anatomie. Doorheen de jaren gaf ik meer en meer les en help ik mee om nieuwe fasciatherapeuten op te leiden. De combinatie werken in de praktijk en lesgeven werkt voor mij zeer verrijkend en voedend. Het zorgt er ook voor dat ik op de hoogte blijf van de evolutie en vernieuwingen binnen het domein.

Mijn naam is Sherley De Witte (°1974). Ik ben afgestudeerd in 1997 als Kinesitherapeute en in 2001 als osteopate. Ik ben mama van 2 grote kinderen. Na mijn studies ben ik vertrokken met mijn man naar het buitenland, waar ik 15 jaar als vrijwilliger Kinesitherapeut en Osteopaat heb gewerkt in privé ziekenhuizen in Afrika, wat niet altijd gemakkelijk was.
Na mijn terugkeer in België heb ik beslist om opnieuw te gaan studeren: ik deed bijkomende opleidingen in de Osteopathie maar toch miste ik nog iets. Het holistisch benaderen binnen de osteo sprak me helemaal aan maar het structurele was soms te hard aanwezig. Fasciatherapie sprak me aan omdat het complementair is met Osteopathie, het is heel veelzijdig. De psycho-emotionele component, het sensoriële, de oefentherapie en de zachte diepgaande hands on technieken zijn een grote meerwaarde.
Ook leerde ik doorheen de opleiding fasiatherapie mDB zelf te luisteren naar mijn eigen lichaam, en zo beter het lichaam van de patiënt te begrijpen.
Ik ben enthousiast om nog alle dagen bij te leren.  Het voelen van bewegingen in een lichaam geeft mij een goed gevoel.

Ik ben Ludivine Versele, kinesitherapeute. Ik startte met de opleiding Fasciatherapie sinds oktober 2019. 
Ondertussen ben ik een gediplomeerde fasciatherapeute. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20201101_09_10.jpg

Wanneer kan fasciatherapie nuttig zijn?
 

 • Bij lokale klachten ter hoogte van het bewegingsstelsel (rugpijn, schouderklachten, tennisellebogen, sportletsels, spierscheuren, …)

 • In acute omstandigheden is fasciatherapie ideaal omwille van het zachte karakter van de technieken

 • Bij chronische klachten waar nog weinig evolutie in zit omdat er vanuit een andere hoek naar gekeken wordt

 • Bij aspecifieke klachten zoals fibromyalgie, CVS, burn-out, depressie

 • Bij verschillende vormen van hoofdpijn

 • Bij spijsverteringsproblematieken

 • Bij slaapproblemen

 • Indien je het gevoel hebt niet meer tot rust te kunnen komen en fysieke of psychisch onrust ervaart

 • Bij elke vorm van stress gerelateerde klachten

Betaling:

Een behandeling kost 65 euro. Betaling gebeurt na iedere behandeling. Bij voorkeur met de Bancontact App, maar kan ook cash.

 

Terugbetaling

Er is terugbetaling voorzien indien je een geldig voorschrift hebt voor kinesitherapie of fasciatherapie van een behandelende arts. We zijn allen gedeconventioneerd waardoor de terugbetaling iets lager ligt. De terugbetalingstarieven hangen uit in de praktijk.

 

Wat breng je mee
 

 • Een geldig voorschrift (dit mag max 2 maanden oud zijn voor de eerste behandeling opgstart wordt)

 • Jouw inschrijvingsgegevens van het ziekenfonds

 • Relevante verslagen of beeldvorming 

 • Een handdoek

 • Draag liefst gemakkelijke kledij

ONZE AANPAK

Verloop van een behandeling

Een fasciabehandeling bij MYSA duurt ongeveer een uur. Er is telkens wat tijd voorzien voor een korte evaluatie van het effect van de vorige behandeling en eventuele vragen. Daarna start de effectieve behandeling die bestaat uit een deel manuele technieken en een deel bewegingstherapie. De indeling is afhankelijk van het verloop van de behandeling en de prioriteiten die gesteld worden.

De eerste behandeling omvat altijd een uitgebreid intakegesprek. Er wordt een dossier aangemaakt dat jouw administratieve gegevens bevat, maar ook een bilan en evolutie van de behandeling.  

bottom of page